Selv om jeg sjældent har mindre end en hyldemeter ulæste bøger stående i reolen, som længes efter at blive læst, så er jeg altid ude efter nye læseudfordringer – hvad end det er helt nye udgivelser eller gode gamle, men måske glemte klassikere.
Så har du et godt læsetip, som du tror, kan have min interesse, så skriv en kommentar herunder eller send mig en mail direkte på k@bognoter.dk.
Så håber jeg, at jeg kan give et lige så godt tip tilbage.
I denne tid er jeg særligt interesseret i gode forslag til bøger, der kan hjælpe mig med at opnå det mål, jeg i januar 2016 har sat mig for de kommende år: At læse mindst én bog fra hvert enkelt land i verden. Læs mere om det projekt og se bruttolisten over lande og bøger på Verden i bøger-siden.
K’s bognoter modtager gerne anmeldereksemplarer til anmeldelse på bloggen. Jeg har en ambition om at følge med i nyere danske udgivelser – men givet alle de gode bøger, der findes i verden, så læser jeg kun bøger, hvis jeg selv finder dem interessante.
/K
Må jeg foreslå Jonathan Troppers ‘Joes bog’?
Skammeligt overset af anmelderne – dog minus Litteratursiden. 🙂
Tak for tippet. Har netop googlet den og kan se, at den trods alt også har fænget godt flere andre steder i bogbloggerland. Lyder god – den er nu skrevet på min (lange 😉) inspirationsliste.
Hej K,
Vel er de ikke nye og vel udfylder de ikke huller på din verdensliste, men anbefalelsesværdige er de dog.
Den ene er Poul Vad; Kattens anatomi. Absurd og fabulerende, og ikke på en lallende måde. Mit hoved havde en fest da jeg læste den.
Den anden tænker jeg måske, at du må have læst og blot ikke anmeldt, men tænk nu hvis den på magisk vis alligevel er uopdaget hos dig. Det er Robert Musil; Manden uden egenskaber. En sproglig slikbutik fra ende til anden, og det er ikke piratos og pinocchiokugler, men håndlavet delikatesseguf. Den kommer med mig blandt fem bøger til den øde ø.
Til slut tak for din blog, som jeg faldt over i en googling efter anmeldelser af Melankoliens fysik af Georgi Gospodinov. Din side er nu bogmærket.
Vh K. Korsgaard
Først nu opdager jeg systemet i din 1001-liste. Selvfølgelig er Musil med 😊
Hej Kristine,
Tak for gode anbefalinger. Og jeg ved, at de er gode, for jeg har faktisk læst både Kattens anatomi og Manden uden egenskaber – det ligger blot nogle år tilbage, et godt stykke tid før jeg startede bloggen. De står begge i min reol og ser dejligt slidte ud 😉. Jeg er ganske enig i din vurdering – og du har således ramt godt ned i min smag 😊.
K.
Tak, for Danmarks bedste bogblog. I looooove it! Virkelig imponerende og inspirerende. Hvornår sover du? 😁😁😁😁
Tak, tak, mange tak 😁😁😁. Dejligt, at du læser med. Og joohh, jeg får da sovet lidt ind i mellem (hvis jeg ikke har gang i en alt for spændende bog, altså 😉).
Kære K
Jeg bliver simpelt hen NØDT til at foreslå
Etta og Otto og Russell og James
af Emma Hooper
En debutroman, der er noget helt særligt
Den er fra Canada, og jeg ved godt, du har været der på din litteratur-tur, men måske, når du kommer hjem fra “jorden rundt” …
Som altid er din blog fuld af fryd og inspiration
Venlig hilsen Lis
Hej Lis.
Tak for endnu et interessant tip. Jeg har lige læst lidt om den på nettet, og den lyder som en hyggelig feel good roman. Omtalen fik mig umiddelbart til at tænke på “The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry” af Rachel Joyce (den var jeg ganske ikke så begejstret for, men det skal jo ikke nødvendigvis ligge Emma Hooper til last). “Etta og Otto og Russell og James” er sat på inspirationslisten – men ja, jeg skal lige jorden rundt … 😉.
Og tak for ros til bloggen – det kan man jo aldrig få nok af 😊.
K.
Hej K
Tak for inspirerende bogtips – din blog er super
Jeg ser, at du endnu ikke er nået til Australien på din litterære jordomrejse – jeg vil foreslå en kollektivroman fra det moderne Australien – Christos Tsiolkas: Lussingen
Venlig hilsen Lis
Hej Lis
Tak for ros og tip. Begge dele glæder meget. Har lige googlet Lussingen – den lyder rigtig interessant og et godt bud på en australsk romanen. Den kommer på læselisten og kortet.
vh K
Endnu engang tak for anbefalingen af Tsiolkas’ Lussingen. Den er nu læst og videreanbefalet her .
Hej Kasper,
faldt lige over din blog. Jeg vil da foreslå “Helt ude i Hampen – En skrøne” eller “Digteren mellem linjerne”. Begge er mine egne udgivelser, men falder vist på hver sin måde indenfor dine interesser (humor eller eftertænksomhed). Tak for en interessant blog. Dejligt, at kunne følge med i andre bogelskeres åbenbaringer.
Tak for pæne ord og tip. Dem må jeg lige kigge nærmere på.
Jeg kan foreslå tjekkiske Adam Georgievs roman Sanktvejtsdans, der udkom på dansk for ikke længe siden.
Tak for tip. Den kender jeg slet ikke – den kommer med på bruttolisten som repræsentant for Tjekkiet.
Må jeg foreslå
Lars Mytting: Svøm med dem som drukner
To fine romaner fra Jean-Michel Guenassia. De findes vist ikke på dansk og har læst dem på svensk, hvor de har disse titler: “De obotliga optimisternas klubb” & “Den tjeckiske tangodansörens otroliga liv”. Medrivende og intelligente fortællinger.
Bedste hilsener, A.
Kære A. Mange tak for tip. Guenassia er helt ukendt for mig, men således foranlediget googlede jeg ham lige, at bøgerne ser ganske interessante ud. Han er nu på min (lange, lange :-)) liste over bøger-at-læse.
Kære K
Jeg vil foreslå dig at læse – og anmelde – Sofi Oksanen, specielt romanerne Renselse og Da duerne forsvandt.Jeg er netop stødt på din blog og er helt enig med dig i din anmeldelse af Kjell Westö. Oksanen skriver om Estland med mange af de samme tematiske linjer, som Westö tager op, men med tydeligere farlighed – med mere på spil og med mere sammensat plot og personskildringer.
Mvh Birte.
Kære Birte. Tak Oksanen-tippet. Hun bliver skrevet på den (dejligt lange) at-læse-snart-liste.
Hej Kasper. Jeg har med stor fornøjelse læst “Mr. Y’s forbandelse” af Scarlett Thomas. Plottet er helt tosset og minder mest om Svend Åge Madsen…det er jo i sig selv en anbefaling. Og så er den velskrevet. Mvh Søren Sørensen
Har lige googlet rundt og læst lidt om Mr. Y – lyder tilpas skæv og skæg til at være noget for mig – den må på listen!
Hej Kasper. Jeg skal hermed foreslå De vilde detektiver af Roberto Bolano. Det er en atypisk og krævende fortælling om intellektuelle i Mexico i 1970´erne – ikke en verden jeg kendte meget til i forvejen 🙂 Det kunne være spændende at vide, hvad du mener om den…. Stor hilsen, Søren Sørensen
Hej Søren. Tak for tip. Jeg har faktisk forsøgt mig med den for et års tid siden, men løb lidt sur i den efter knap 100 sider. Men måske skal jeg give den en chance mere (under andre omstændigheder end som godnatlæsning på en telttur i Kamchatka…).
Hej K – jeg vil hermed foreslå “Sommerlys og så kommer natten” af Jon Kalman Stefansson. Mere charmerende islandske bonderøve skal man lede længe efter. Det er stor fortællekunst. Stor hilsen, Søren
Hej Søren
Tak, den er hermed kommet på listen!
/K
Og nu også læst og anmeldt her.
– og romanen “Lila” af Marilynne Robinson ikke mindre – samt hendes debutroman “Ude og hjemme” – intenst mættet skønlitteratur med livsfilosofisk (+ teologisk) tyngde.
Tak for tip. Jeg var ganske vist ikke så begejstret for “Gilead” – men jeg er åben overfor at give Robinson en chance mere med “Ude og hjemme”.
“Gilead” og “Hjemme” af Marilynne Robinson – og i det hele taget Marilynne Robinson. Meget John Williams-agtigt (Stoner). Seriøst håndværk, der skal læses, og vold-nydes, laaangsomt.
Tak for forslaget om Marilynne Robinson – har ikke læst noget af hende endnu, men jeg tror faktisk, at jeg har Gilead stående et sted i reolen. Det lyder som om, at jeg bør finde den frem om ikke for længe.
Ja, den stod faktisk i reolen – nu læst og anmeldt. Endnu engang tak for tippet.
Kære K
Jeg er meget inspireret af din blog, og jeg vil foreslå
Richard Ford: Sportsjournalisten
som er 1. bind af 3, i øvrigt mesterligt oversat af Arne Herløv Petersen
Keep up the good work !!!
Kære Lis
Tak for de pæne ord :-).
Og tak for tippet: Sportsjournalisten er hermed noteret på at-læse-på-et-tidspunkt-listen – jeg var jo ret glad for Richard Fords Canada, så ham vil jeg gerne læse mere af.
/K
Hej K,
Jeg kom tilfældigt ind på din inspirerende blog og vil foreslå Emma Brynja Svane: Politikeren (2013). Mail til k@bognoter.dk kommer tilbage, så for videre præsentation vil jeg henvise til forlagets hjemmeside http://www.amandabooks.dk.
Vh, Jørgen
Tak til Jørgen for et fint tip. Min anmeldelse af Politikeren kan læses andetsteds på bloggen.
Hej Kasper
Jeg er så imponeret over din hjemmeside. Du er jo en ren web-haj, Og så er der masser af god inspiration for mig når jeg får bogstress og det får jeg tit (læs: mangler læsestof).
Jeg har læst en rigtig god bog for nylig, som jeg vil foreslå til din side. Den hedder: Glasslottet og er skrevet af Jeannette Walls. Det er en erindringsroman, hvor forfatteren helt usentimentalt beskriver en barndom hos totalt uansvarlige forældre i USA. Hun skriver i et skønt og medrivende sprog, den er svær at slippe.
Kh Ilse
Hej Ilse.
Tak for tippet. Jeg er faktisk lige ved at tro, at vi har Glasslottet stående et sted i reolen herhjemme (et af fru K.’s indkøb) – det lyder som om, jeg skal give den en chance.
Og tak for de pæne ord om bloggen (om end total nybegynder udi blogdesign nok er mere på sin plads end “webhaj” 🙂 ). Men jeg forsøger at lære mig selv lidt mere WordPress-teknik, og arbejder på et nyt design til bloggen. Coming up indenfor de næste par måneder, vil jeg tro.
/K.